Суббота, 20.04.2024
"СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ" ПРИДНЕСТРОВЬЯ

Меню сайта
Block title
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 26
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Block title
Block content
Главная » 2014 » Март » 6 » ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
21:37
ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

04 березня 2014 року відбулося засідання Президії Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», на якому розглянуто питання:

1. Забезпечення пенсійних, житлових, медичних соціальних гарантій чорнобильців у Державному бюджеті України на 2014 рік (Яценко В.М.).
2. Різне.
Після обговорення першого питання прийнято таке рішення: звернутися до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка щодо недопущення будь-яких обмежень права на соціальний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; здійснити подальші заходи щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, реалізації житлової програми, прискорення порядку санаторно-курортного лікування і оздоровлення, поновлення соціальних прав учасників ядерних випробувань.
Деякі чорнобильські організації вимагають негайно відмінити Постанову Кабінету Міністрів України №1210 від 23.11.2011 року «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» що, на їх думку, автоматично відновить дію норм ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо мінімального розміру пенсій інвалідам-чорнобильцям 6, 8, 10 мінімальних пенсій за віком. Позиція ВГОІ «Союз Чорнобиль України» полягає у тому, що відновити дію зазначеної норми ст. 54 можливо лише шляхом голосування за відповідний законопроект більшістю складу Верховної Ради України. Такий законопроект зареєстровано і він має розглядатися. Лише після цього можлива відміна згаданої урядової постанови. В іншому ж випадку утвориться «правовий вакуум», що створить умови для різкого, у 2 – 2,5 рази, погіршення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців.
У випадку, якщо парламент і Уряд України не погодиться відразу повернути згадану норму ст. 54, запропоновано продовжити здійснення заходів щодо поетапного наближення до цієї норми. Зокрема, наступним кроком у цьому напрямку має бути осучаснення пенсій за показниками заробітної плати за 2008 рік, а не за 2006 рік, як це є зараз. Можливий також варіант доопрацювання Постанови Кабінету Міністрів України №1210 з метою подальшого поліпшення пенсійного забезпечення постраждалих.
У різному обговорена, зокрема, поточна суспільно-політична ситуація в Україні. Прийнято рішення засвідчити позицію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо територіальної цілісності і непорушності існуючих кордонів України, а також направити звернення до «Общероссийского союза общественных объединений «Союз Чернобыль России» щодо сприяння поверненню російських військ у місця їх дислокації і виключно мирному розв’язанню усіх проблемних питань, зокрема, пов’язаних із гарантуванням прав громадян Росії і російськомовного населення в Україні.

ИСТОЧНИК

Просмотров: 500 | Добавил: SmirnoFF59 | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 1
1 sharkS  
0
А если ещё г. Яцынюк и иже с ним в рамках"...жёсткого урезания дефицита бюджета Украины..." посягнёт на нынешние преференциии "чернобыльцев", то на какую поддержку он намеревается надеятся?... А насчёт военного конфликта - бросте, до того уже навязло на зубах, до оскомины. Никаких военных действий не было и не будет!!!! Хватит самих себя стращать всякими страшилками.. Мало их уже было?

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзья сайта
  • Союз «Чернобыль» России
  • Союз Чернобыль Украины
  • Ветераны Чернобыля Украины
  • Газета "Пост Чорнобиль"
  • ГСП Чернобыльская АЭС
  • Друзья сайта
  • Союз «Чернобыль» России
  • Союз Чернобыль Украины
  • Ветераны Чернобыля Украины
  • Газета "Пост Чорнобиль"
  • ГСП Чернобыльская АЭС
  • Block title
    Block content
    Архив записей
    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz